VondelCS, Brengt Media, Cultuur en Opinie samen!

Media Atelier

Torenkamer VondelCS

Torenkamer AT5

AT5 Redactie

AT5 Studio

VondelCS Redactie

Edit Booth

Studio A

Studio B

Franse Kamer

Mediacafé

Mediabar

Terug Home Terug

Studio A

VondelCS beschikt over 3 studio’s; Studio A, Studio B en de Franse Kamer.

De ruimte is standaard voorzien van een railsysteem aan het plafond waarin studiolichten hangen. Studio A kenmerkt zich door het monumentale plafond. Via de open zijkant komt veel daglicht binnen, wat volledig afgeschermd kan worden. De studio kan snel en makkelijk omgebouwd worden en is voor verschillende activiteiten inzetbaar.

  Waar is deze studio geschikt voor?

Terug Home Terug

Studio B

VondelCS beschikt over 3 studio’s; Studio A, Studio B en de Franse Kamer.

De ruimte is standaard voorzien van een railsysteem aan het plafond waarin studiolichten hangen. Studio B kenmerkt zich door het vele daglicht. Twee zijkanten van de zaal zijn volledig open. Dit kan afgeschermd worden om de zaal zo volledig om te bouwen tot bijvoorbeeld een bar, zoals voor het programma Popcafé is gedaan en is voor verschillende activiteiten inzetbaar.

  Waar is deze studio geschikt voor?

Terug Home Terug

Mediabar

De Mediabar is het centrale punt tussen Studio A, Studio B, het MediaCafé en de Franse Kamer. Aanvullend op de activiteiten in de diverse ruimtes kan de Mediabar ingezet worden voor een hapje of een drankje.

Terug Home Terug

Mediacafé

Het MediaCafé wordt gebruikt als expositieruimte, maar kan ook ingezet worden voor workshops en andere bijeenkomsten. De expositie wisselt met grote regelmaat en is ieder moment van de dag gratis te bezoeken. Aan de lange tafel kunt u tevens plaatsnemen om te werken of een kopje koffie drinken.

Terug Home Terug

Franse Kamer

De Franse Kamer is de kleinste studio van VondelCS en de ruimte die het meest in oorspronkelijke staat is gebleven (het pand dateert uit 1861). De studio heeft prachtige muurschilderingen, ornamenten en een schouw. De ruimte is o.a. zeer geschikt om een klassiek concert te organiseren.  Meer informatie over de mogelijkheden
Terug Home Terug

Torenkamer VondelCS

Elke week bewoont een kunstenaar De Torenkamer voor vijf dagen. De creatievelingen krijgen de kans te werken in deze inspirerende en rustgevende omgeving, met uitzicht op het Vondelpark. Tijdens hun korte verblijf wordt de kunstenaar gevolgd in hun proces door het NPO Radio 4-programma Opium op 4, waar hij/zij op vrijdag zijn/haar werk presenteert. De kunstenaars zijn ook te volgen via het blog dat zij dagelijks publiceren.

Terug Home Terug

Torenkamer AT5

In de tweede torenkamer van VondelCS wordt iedere twee weken een gesprek met de burgemeester van Amsterdam opgenomen. Actuele vraagstukken uit Amsterdam worden hier besproken.

Terug Home Terug

Gispen Kamer

De Gispen Kamer bevindt zich op de derde verdieping van VondelCS. De lichte ruimte is uitermate geschikt voor vergaderingen, brainstormsessies en workshops.

Terug Home Terug

Redactie VondelCS

VondelCS is een initiatief van AVROTROS en biedt ruimte aan zowel ervaren makers als aanstormende talenten. Het huisvest nieuwe initiatieven en brengt talenten in contact met gerenommeerde professionals uit het vak. Daarnaast krijgen makers de kans om te experimenteren met nieuwe formats en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, cultuur en opinie.
Het team van VondelCS leidt dit allemaal in goede banen vanuit de redactieruimte op de derde verdieping.

  www.VondelCS.nl

Terug Home Terug

Redactie AT5

Een gedeelte van de redactie van de Amsterdamse nieuwszender AT5 bevindt zich in VondelCS. Naast de studio en edit ruimtes gebruiken zij de redactieruimte om de dagelijkse gebeurtenissen in Amsterdam te volgen. AT5 publiceert nieuws zowel online als via de (lokale) 24/7 tv-zender.

  www.at5.nl

Terug Home Terug

Studio AT5

In de AT5 studio worden verschillende tv-programma’s van AT5 opgenomen zoals Smaakmakers, Het Gesprek met de Burgemeester, Basta! en Park Politiek.

Terug Home Terug

Edit Booth

Opnames worden in de Editing Booths bewerkt. Ruwe opnames worden geselecteerd, geknipt en gemonteerd tot het eindproduct.